تمیز کردن صفحه نمایشگرهای LCD
اگر فکر میکنید تمیز کردن صفحه نمایشگرهای LED ,LCD یا تلویزیون های HD به پاشیدن چند قطره از شیشه پاککن روی یک دستمال و کشیدن آن روی صفحه ختم می شود سخت در اشتباهید، چرا که انجام این کار روی صفحه نمایش های مانیتورها و تلویزیون های امروزی همچون به آتش کشیدن آنهاست!!
یکی از مهم ترین فاکتورهای تاثیرگذار در نگه داری از این نمایشگرها، روش تمیزکردن آنهاست، چرا که هنگام تمیزکردن نمایشگرهای LCD مستقیما با صفحه نمایش سروکار دارید و کوچک ترین اشتباه شما می تواند اولین و آخرین دلیل برای تباه کردن کیفیت، وضوح و روشنایی تصویر در آن ها باشد.
از این کارها پرهیز کنید
همان طور که گفتیم انجام برخی کارها هنگام تمیزکردن صفحه نمایشگرهای LCD هم چون به آتش کشیدن آن هاست. پس پیش از هرچیز بهتر است شما را با این موارد آشنا کنیم.
همچنین بهتر است پیش از شروع مطلب، تکلیفمان را با جنگ و جدل های بعدی برخی خوانندگان مشخص کنیم! متاسفانه در موارد بسیار زیادی مشاهده شده است که با انتشار چنین مطالبی برخی خوانندگان اصرار میکنند که فعالیت های ذکر شده را ماه ها و سال هاست انجام میدهند و با هیچ مشکلی نیز مواجه نشدهاند!
در پاسخ به این عزیزان باید یادآور شویم ممکن است شما خوش شانس بوده باشید و تا به حال این آتش دامن شما را نگرفته باشد، اما این خوش شانسی دلیل نمی شود تا کار اشتباه را به دیگران نیز توصیه کنیم یا آن ها را از انجام آن منع نکنیم!
به عبارت دیگر شاید راننده ای طی چهار یا پنج سال روغن ماشین خود را پس از طی ۵۰ هزار کیلومتر تعویض کند و تا به حال نیز به مشکلی برنخورده باشد، اما این خوششانسی دلیلی نمی شود تا کارشناسان این زمینه نیز بهترین زمان تعویض روغن ماشین را طی ۵۰ هزار کیلومتر مسافت عنوان کنند.
۱ـ هرگز مایع تمیزکننده را مستقیما به صفحه اسپری نکنید
پاشیدن مستقیم مایع تمیزکننده روی صفحه نمایش دستور بسیار خوبی برای پیدایش یک فاجعه است! اگر کمی دقت کنید در بروشور تمامی محلول های تمیزکننده نیز اسپری روی دستمال پاشیده میشود و هیچ گاه این محلول ها را نباید مستقیما روی صفحه نمایش اسپری کرد.
همان طور که می دانید یکی از مهم ترین ویژگی های نمایشگرهای امروزی برخوردار نبودن از قاب یا صفحات محافظ است. به عبارت دیگر هرچه این دستگاه ها پیشرفته تر می شوند قسمت های اضافه در آن ها کم تر شده و ظرافت آن ها افزایش می یابد. در چنین شرایطی اسپری شدن محلول های مایع روی صفحه نمایش موجب می شود تا محلول به راحتی از قاب باریک کنار صفحه به لایه های داخلی نمایشگر نفوذ کرده و مایع به سرعت در کل سطح زیرین صفحه نمایش پخش شود.
یکی از نمونه های بارز نفوذ مایع به لایه های تصویر در نمایشگرهای LCD، پیدایش لکه های سیاه وحشتناک در گوشه های تصویر است. اگرچه این لکه ها ممکن است خیلی کوچک باشند، اما شانس تبخیر شدن آن ها بدون بر جای گذاشتن اثر معیوب روی نمایشگر تقریبا صفر است!
۲ـ هرگز از الکل یا محلول های آمونیاکی استفاده نکنید
همان طور که گفتیم نباید محلول تمیزکننده را مستقیما به صفحه اسپری کنید، اما این به آن معنا نیست که شما مجاز به اسپری کردن هر محلولی روی دستمال هستید! بسیاری از کاربران شیشه شورهای معمولی را برای تمیزکردن انواع شیشه و دیگر موضوعات شبیه به شیشه مورد استفاده قرار میدهند!
توجه داشته باشید که صفحه نمایشگرهای LCD و تلویزیون های HD با شیشه پنجره تفاوت های بسیار زیادی دارد. این صفحات در برابر مواد شیمیایی مقاوم نیستند و ممکن است با یک بار تماس با مواد شیمیایی به طور کامل صدمه ببینند. برای جلوگیری از بروز این مشکلات هیچ گاه از محلول شیشه پاک کن، محلول های دارای الکل و دیگر محلول های آمونیاکی استفاده نکنید.
۳ـ هرگز از حوله های کاغذی آشپزخانه و دستمال های چند منظوره استفاده نکنید
حوله های کاغذی که در آشپزخانه استفاده میشوند برای خشک کردن دستان شما و پاککردن چربی از روی آن بسیار مفیدند، اما این حوله ها به هیچ وجه برای پاک کردن سطوح ظریف طراحی نشدهاند و مشکل از همین جا شروع می شود، چرا که نمایشگرهای امروزی فوقالعاده ظریف و حساس هستند.
سطح حوله های کاغذی در تصاویر میکروسکوپی هم چون سنباده حالت سایندگی دارد و می تواند به راحتی روی صفحه نمایش مانیتور یا تلویزیون شما خش بیندازد و به آن صدمه بزند.
نمونه مشابه دیگری که صدمات مشابهی هم چون حوله های کاغذی را به دنبال دارد نیز دستمال های چند منظوره هستند. دستمال های چند منظوره برای نظافت هر چیزی ممکن است استفاده شوند. ممکن است برادههای فلزی، خردههای چوب و بسیاری از موارد بسیار ریز دیگر در بافت های این دستمال ها گیر کرده باشند و هنگام کشیدن روی صفحه نمایش، به راحتی آن را ساییده و صدمات جبران ناپذیری را به آن وارد کنند.
این کارها را انجام دهید
حالا که با خطرات احتمالی که مانیتور و تلویزیون شما را تهدید میکند آشنا شدید نوبت به روش های صحیح تمیز کردن صفحه نمایشگرهای LCD می رسد. پیش از هرچیز به شما توصیه می کنیم برای افزایش عمر نمایشگرهای خود شرایطی را به وجود آورید تا کمتر نیازمند تمیز کردن آن ها باشید.
به عبارت دیگر شما باید کارهایی را انجام دهید که موجب می شوند نمایشگرهای شما تمیز بمانند. برخی از این کارها عبارتند از قراردادن نمایشگر در مکان های دور از گرد و غبار، آموزش به فرزندانتان درخصوص تماس نداشتن دست ها روی صفحه تلویزیون، درخواست از همسر یا سایر دوستانتان درخصوص نبود تماس مستقیم نوک انگشتان با صفحه نمایش برای نشان دادن بخشی از تصویر به شما و … .
در ادامه شما را با روش های مختلف تمیز کردن صفحه نمایشگرهای LCD و تلویزیون های HD آشنا می کنیم. توجه داشته باشید که این مراحل را باید به ترتیب انجام دهید. همچنین در صورتی که یک مرحله به اتمام می رسد باید دست نگه دارید و چنانچه نمایشگر تمیز شده بود کار را به اتمام برسانید. در غیر اینصورت اگر همچنان آثاری از کثیفی روی نمایشگر به چشم می خورد به مرحله بعد رفته و از روش بعدی کمک بگیرید.
ـ آمادهسازی نمایشگر: کم ترین کاری که باید برای آماده سازی دستگاه انجام دهید خاموش کردن آن است، اما توصیه ما به شما جداکردن کابل برق دستگاه از پریز برق است. (هرگز صفحه نمایش را تا زمانی که خنک نشده است تمیز نکنید)
ـ گردگیری صفحهنمایش: یکی دیگر از کارهایی که پیش از تمیز کردن کامل باید انجام دهید گردگیری است. گردگیری به معنای زدودن گرد و غبار از صفحه نمایش بدون لمسکردن آن است. به عبارت دیگر استفاده از روشهایی همچون به کارگیری هوای فشرده برای زدودن گرد و غبار بهترین کار برای گردگیری بدون لمس صفحه نمایش است.
مرحله اول؛ پاک کردن آرام صفحه نمایش با دستمال میکروفیبر خشک و تمیز
دستمال کاغذی، حوله کاغذی آشپزخانه، دستمال های چند منظوره و به طور کلی هیچ چیزی غیر از دستمال میکروفیبر نباید صفحه نمایش ها را لمس کند! دستمال های میکروفیبر را به راحتی میتوانید از فروشگاه ها خریداری کنید و در اولین مرحله استفاده از یک دستمال خشک و تمیز را به شما توصیه می کنیم.
بسیاری از گرد و غبارهای باقی مانده و لکه های برجای مانده در اثر تماس نوک انگشتان با صفحه نمایش با همین دستمال خشک، تمیز می شود. فراموش نکنید که هنگام تمیز کردن صفحه نمایشگرهای LCD به هیچ وجه نباید روی صفحه فشار آورید و این عملیات را کاملا به آرامی انجام دهید. به هیچ وجه حرکت دایره ای روی صفحه نداشته باشید و دستمال را از بالا به پایین یا از چپ به راست روی صفحه حرکت دهید.
مرحله دوم؛ پاک کردن آرام صفحه نمایش با دستمال میکروفیبر مرطوب شده با آب مقطر
در بسیاری از موارد یک دستمال میکروفیبر به تنهایی می تواند لکه ها را از روی صفحه نمایش پاک کند. اما اگر لکه ها پاک نشد و نیازمند افزایش قدرت پاک سازی این دستمال ها بودید می توانید آن ها را با آب مقطر مرطوب کنید (استفاده از آب شیر توصیه نمیشود، چرا که مواد معدنی محلول در آب شیر می تواند به صفحه نمایش صدمه بزند).
دستمال باید به حدی مرطوب باشد که خیسی را در آن کاملا مشاهده کنید، اما میزان خیسی نیز به حدی باشد که آب به هیچ وجه از آن چکه نکند. (توجه داشته باشید که شما به هیچ وجه قصد ندارید یک قطره آب نیز از دستمال چکه کرده و به لایههای درونی صفحه نمایش نفوذ کند)
مرحله سوم؛ پاک کردن آرام صفحه نمایش با دستمال میکروفیبر مرطوب شده با مخلوطی از آب مقطر و سرکه سفید
در ۹۹ درصد از موارد یک دستمال میکروفیبر به تنهایی برای تمیز کردن صفحه نمایش کافی است. اما شاید کودک شما هنگام مشاهده پرندهای بزرگ در تلویزیون قصد داشته باشد به آن غذا بدهد و صبحانه خود را که روی آن کره بادام زمینی مالیده شده است را با کشیدن روی صفحه تلویزیون به پرنده تعارف کند!
در چنین شرایطی نباید انتظار داشت دستمال به تنهایی لکه های به وجود آمده را پاک کند. در این شرایط پیشنهاد می کنیم دستمال خود را با مخلوطی از آب مقطر و سرکه سفید مرطوب کنید. نسبت هریک از این موارد باید ۵۰ درصد باشد و حرکت آرام دستمال روی صفحه نمایش و میزان رطوبت آن نیز همچون موارد فوق است.